27 februari 2016 14:30

Scheidsrechter

Jobse, M.

Opstelling

Heerjansdam verloor kansloos tegen Nieuw-Lekkerland (0-3) al horen daar wel een paar ’mitsen en maren’ bij. Dat de 0-1, na een wel erg makkelijk gegeven penalty tot stand kwam, is tot daar aan toe. Maar wat scheidsrechter Jobse bezielde om Heerjansdam in de 40e minuut (bij eenzelfde situatie) er geen te geven, was uiterst merkwaardig. Daar waren ‘vriend en vijand’ het wel over eens en zelfs spelers van ‘Lekkerland’ verbaasden zich na afloop er nog over. I.p.v. een (eventuele) 1-1 ruststand werd het uit een counter 0-2.

Voordat het 0-1 werd had Jeroen Wolf (twee minuten eerder) verzuimd zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij schoot in kansrijke positie tegen de paal, waarna de bal in de handen van keeper Sander Schreuder belandde. De keeper dook twee minuten later wel naar de goede hoek bij de penalty van Ard Hartman, maar de bal belandde toch tegen het net: 0-1.

Daarna probeerde het veel balverlies lijdende Heerjansdam wat terug te doen en leek het in de 40e minuut een steuntje in de rug te krijgen toen Hartman van Nieuw-Lekkerland hetzelfde overkwam als eerder Gert Jan Plaizier. Al leek de situatie in het strafschopgebied voor het doel van keeper Edward de Groot voor veel toeschouwers duidelijk: handsbal. Niet voor arbiter Jobse. Die gaf een hoekschop i.p.v. een strafschop aan Heerjansdam, waaruit de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch uiteindelijk scoorde!

De weggewerkte hoekschop belandde bij Tevin Biekman, die de diepgaande Jeroen Wolf op maat bediende. Alleen op Schreuder afgaande maakte de ex-Heerjansdammer geen fout: 0-2. En die klap kwamen de Dammers na de rust niet meer te boven. Zonder veel fantasie en overtuiging werd de aanval gezocht. Nieuw-Lekkerland bleef vrij makkelijk en zonder problemen op de been. Het moeilijkste wat doelman de Groot moest doen, was een goed schot van Jelmer Nugteren, dat hij stijlvol verwerkte. En de rebound van Roel Peterse werd daarna geblokt. Even later schoot Sjoerd Slob de bal hard en hoog achter Schreuder in het doel en bepaalde daarmee de  eindstand op 0-3.

Scoreverloop: 0-1 (16) Hartman, pen.  0-2 (40) Wolf,  0-3 (71) Slob.

Scheidsrechter Jobse trok geel voor Oomsen, Peterse (H.j.dam) Slob, Munoz en Wolf van Nw. Lekkerland.