Heerjansdam bedwingt sterk SV Poortugaal

1 oktober 2023 9:15

Heerjansdam had het zaterdag op de Molenwei lastig tegen een goed SV Poortugaal. maar knokte zich knap naar een gelijkspel.

Heerjansdam bedwingt sterk SV Poortugaal.

De competitie in de 4e Divisie B is zes wedstrijden ‘onderweg’ en Heerjansdam moet wekelijks knokken voor elk punt. Zo ook afgelopen zaterdag op de Molenwei tegen vooraf (gedeelde) koploper SV Poortugaal, dat met Zwaluwen en RKAVV de eerste plaats deelde. Het werd een zwaar bevochten 1-1 gelijkspel, voor een collectief sterk Heerjansdam, dat zonder de geblesseerden Luke Homan, Railey Martijn, Yoël van Dalen (en de al snel geblesseerd uitgevallen Jarno Visser) aan trad. De vervangers deden het goed. En als er een uitblinker genoemd moet worden, is het keeper Oscar Roos.

Al had die in de 27e minuut geluk dat een afstandsschot tegen de lat kwam. SV Poortugaal zette vanaf de aftrap Heerjansdam onder druk, dat maar zelden in de buurt van keeper Marvin Nootenboom kwam. Die plotseling in de 43e minuut toch de bal uit het net moest halen. Gert-Jan Plaizier vond Mathijn Valster in het strafschopgebied en die schoot fantastisch, uit de draai, raak: 1-0. Nootenboom kon het amper geloven.

Na de rust gingen de gasten op dezelfde voet verder. Roos hield Stan Maas van een doelpunt en zag Gerwin Lake naast schieten. Voor Heerjansdam werd het schot van Milan van den Berg op het laatste moment geblokt in het strafschopgebied. SV Poortugaal ging vrolijk door met aanvallen en Bradley el Idrissi leek tot twee keer toe te gaan scoren (62e en 70e minuut). Roos werkte daar uiteraard niet aan mee en redde knap.

De gasten bleven er in geloven en Heerjansdam beet zich vast, maar konden toch niet voorkomen dat Sven Breukhoven in de 85e minuut scoorde: 1-1. Even later was voor Heerjansdam Adaïr Veiga Lopes gevaarlijk, maar Nootenboom was bij de les. In de 90e minuut leek Heerjansdam alsnog met lege handen komen te staan. Na een warrige situatie in het strafschopgebied van Roos, floot arbiter Broekhuizen voor een strafschop. Aanvoerder Breukhoven zag tot zijn ontzetting dat de doelman ook van de penaltystip niet te kloppen was en stelde met die knappe redding, een punt veilig voor zijn ploeg.