PROTOCOL COVID 19

logo_klein.pngPROTOCOL COVID 19

Voetbalvereniging Heerjansdam

(Versie 06.11.2021)

Zoals ongetwijfeld niet aan u voorbij is gegaan heeft de overheid, gezien de negatieve ontwikkelingen van de corona-besmettingen, helaas moeten besluiten om een aantal nieuwe beperkende maatregelen in te voeren.

Het goede nieuws is dat sportbeoefening voor alle leeftijden mogelijk blijft.
Bovendien kunnen wij de kantine incl. terras (wel met de nodige beperkingen) op de zaterdagen toegankelijk houden. Bij een volledig wedstrijdprogramma gelden de gebruikelijke openingstijden.

Op basis van de nieuwe maatregelen gelden verder de navolgende regels:

• Vanaf 6 november 2021 moeten alle sporters en bezoekers van 18 jaar en ouder, om toegang te krijgen tot de kantine, het terras, de toiletten, de jeugdcommissiekamer, de bestuurskamer en de kleedkamers een CTB (Coronatoegangsbewijs) of negatieve testuitslag (inclusief identiteitsbewijs) kunnen tonen.
  • In ons geval vindt er algemene controle plaats bij de ingang van de kantine.
  • Zowel in de kantine als op het terras is placering verplicht (dus alleen zitplaatsen en afhankelijk van de beschikbaarheid)
  • Algehele controle naar de kleedkamers is, gezien de vele ingangen (tevens nooduitgangen), slechts beperkt mogelijk en zal dan ook steekproefsgewijs plaatsvinden.
  • Publiek is niet toegestaan. Dit geldt zowel bij de trainingen als bij de wedstrijden.
  • De CTB-verplichting geldt niet voor sporters op buitenlocaties en ook niet voor personen op of in de sportaccommodatie die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers, etc.
  • Strikt noodzakelijke “rijouders” van uitspelende teams zijn zogenaamd functioneel. Zij hoeven daarom geen CTB te laten zien. Echter bij het betreden van de kantine/het terras wel

Wat blijft zijn de algemene richtlijnen en wel
  • Als je gezondheidsklachten hebt die gerelateerd kunnen worden aan het coronavirus: blijf dan thuis en kom niet naar de club
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de aanwezigheid op ons complex klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen
  • Was of desinfecteer vaak je handen (juist bij aankomst en vertrek)
  • Schud geen handen en vermijd drukte
  • Respecteer en volg de aanwijzingen van de eventueel aanwezig zijnde coördinatoren/handhavers
  • Het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden. Dit is sowieso verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar op locaties waar geen CTB-plicht geldt
Verder verwachten wij dat een ieder zich respectvol naar de vrijwillige, voorgeschreven, handhavers blijft opstellen.

Alvast bedankt namens het bestuur!