Onnodige zure nederlaag Heerjansdam

15 oktober 2023 13:30

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen FC 's-Gravenzande en verloor met 1-2.

Onnodige zure nederlaag Heerjansdam.

Heerjansdam heeft in de 4e Divisie moeite een voordelige stand uit te breiden of over de streep te trekken Bij LRC moest het diep in blessuretijd de gelijkmaker toestaan (3-3) tegen SC Feyenoord speelde de ploeg van trainer ben Mierop goed, kreeg een paar goede kansen en verloor nipt (1-0). En zaterdag op de Molenwei tegen FC ’s-Gravenzande scoorde het voor de rust maar één keer terwijl een 2-0/3-0, niet misstaan had. Met als gevolg dat het in de blessuretijd alsnog onderuit ging: 1-2.

Heerjansdam kwam in de 10e minuut al op voorsprong door Jelmer Nugteren, die koppend de mistastende keeper Jurrian Jouvenaar klopte: 1-0. Daarna gingen De Dammers duidelijk beter spelen met een aantal prima, vlot lopende aanvallen. En kansen. Lukas Valster schoot na een hoekschop van broer Mathijn hard voorlangs het doel, Jarno Visser schoot na een voorzet van Luke Homan de afvallende bal over, Mathijn Valster zag zijn schot gestopt worden door Jouvenaar en dat overkwam ook Nugteren na een schitterende actie van Visser.

Na de rust pakten de gasten de zaken anders aan en scoorden al snel de gelijkmaker door Roy van Beek: 1-1. Daarna had Homan pech dat zijn inzet rakelings het doel ging. Aan de andere kant was Angelo Zwirs dichtbij een goal, maar lag Roos dwars. Ondanks dat de gasten Heerjansdam terugdrongen werden Chereau Chobin (redding keeper) en Mathijn Valster (schot uit de draai over het doel) gevaarlijk.

Al had keeper Roos het wat lastiger, in de 75e minuut tikte hij een vrije trap van Van Beek uit de beneden hoek en in de 90e minuut sloeg de doelman een lastig schot van Frank Broos via de paal, uit zijn doel. In de 94e minuut viel door dezelfde speler toch nog de 1-2. En dus werd het een zure nederlaag voor Heerjansdam.