Heerjansdam laat naast Westlandia

12 november 2023 9:15

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen Westlandia en dat eindigde in 2-2.

Heerjansdam laat naast Westlandia.

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen Westlandia en kwam pas in de blessuretijd op gelijke hoogte met de ploeg uit Naaldwijk: 2-2.

De ploeg van trainer Ben Mierop startte overtuigend tegen Westlandia. In de 8e minuut al scoorde Jarno Visser prachtig, na een schitterende hakbal van Mathijn Valster: 1-0. Ook daarna had de thuisclub het heft in handen, met een aantal kansen en kansjes. De gasten waren nog nauwelijks gevaarlijk geweest, toen Westlandia na een half uur spelen op gelijke hoogte kwam. Via een razendsnel ‘omschakelmoment’ was het Zion Valies die scoorde: 1-1.

Ook daarna ging Heerjansdam door waar het gebleven was en drukten de gasten regelmatig terug. Mathijn Valster kopte in de handen van keeper Jordie van Leeuwen, dezelfde speler schoot even later de bal hard langs de doelman, voor het doel langs en bij de tweede paal was Adair Veiga Lopes net te laat om de bal binnen te schieten. Net voor de rust probeerde Antonio Ilic het, zonder succes, met een afstandsschot. Van leeuwen liet zich echter niet verrassen.

Na de rust trok Westlandia het initiatief naar zich toe en Sergi Roeleveld was dichtbij de 1-2. Railey Martijn bracht redding op de doellijn en vier minuten later schoot Sem Nijbacker rakelings naast het doel van keeper Yoël van Dalen. In de 75e minuut was het weer Valies die raak schoot: 1-2. Ruim vijf minuten later voorkwam van Dalen een grotere achterstand, want hij was attent, toen Roeleveld gevaarlijk in schoot.

Daarna bundelde Heerjansdam nog één keer de krachten, wat in de 93e minuut de gelijkmaker opleverde van Luke Homan: 2-2.