Knappe overwinning Heerjansdam

3 december 2023 10:15

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen RKAVV en won in Leidschendam knap, met 2-3.

Knappe overwinning Heerjansdam.

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen RKAVV en won in Leidschendam knap met 2-3. Daar moest twee keer een achterstand voor weggewerkt worden en dat gebeurde in de slotfase.

In de beginfase had Heerjansdam het lastig, al werd het wel een strafschop onthouden (16e minuut) toen Toby Obiku door keeper Mike ten Kroode aangetikt werd. In die fase schakelde Heerjansdam een paar keer goed om van de verdediging naar de aanval, met de snelle Obiku voorin, de veelvuldig opkomende Jarno Visser en het goede ‘aanspeelpunt’ (en vormgever) Mathijn Valster. In de 21e minuut kopte Remco Overdevest raak en stond de thuisclub voor:1-0. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten want in de 26e minuut schoot Mathijn Valster raak na een pass van Visser: 1-1.

Dat gaf Heerjansdam duidelijk vertrouwen, dat steeds dreigender werd, Obiku zag de doelman redden met de voet en schoot van afstand net naast het doel en de kopbal van Davy Mierop werd gepakt door ten Kroode.

Na de rust trok Heerjansdam de goede lijn door en Obiku was dichtbij de 1-2 na een voorzet van Visser. Zijn inzet bij de eerste paal ging net naast en Antonio Ilic had pech dat zijn knappe afstandsschot, via de lat over het doel ging. Het was zuur dat het in de 71e minuut 2-1 werd toen Jelmer Nugteren te zacht terugspeelde op Oscar Roos en Overdevest profiteerde. Ook nu toonde de ploeg van trainer Ben Mierop karakter en na een driedubbele wissel werd het goede spel beloond met twee goals. Milan van den Berg scoorde 2-2, (76e minuut, pass Mathijn Valster) en Gert-Jan Plaizier kopte knap raak (83e minuut) na een voorzet van Mathijn Valster: 2-3. Even later kreeg nog een speler van RKAVV rood na een overtreding op Davy Mierop.