Heerjansdam laat voorbij Oranje Wit

17 december 2023 9:15

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen Oranje Wit (Districtsbeker) en won moeizaam, maar verdiend met 1-2.

Heerjansdam moeizaam voorbij Oranje Wit.

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen Oranje Wit (Districtsbeker) en won verdiend, maar moeizaam, met 1-2. Die overwinning kwam pas in de blessuretijd tot stand, in een hectische slotfase.

Voor de rust was Heerjansdam heer en meester, met een aantal kansen. In de 6e minuut schoot Luke Homan in de handen van keeper Niek van der Linden, Lukas Valster schoot na een hoekschop van broer Mathijn over, wat hij een minuut later nog een keer deed (voorzet Milan van den Berg). In de 27e minuut strafte Gert-Jan Plaizier een fout in de opbouw van Oranje Wit bekwaam af: 0-1. Net voor de rust had Lukas Valster pech dat zijn ’gekrulde’ schot tegen de paal kwam. De thuisclub was voor de rust nauwelijks gevaarlijk geweest.

Vijf minuten na de rust leek van den Berg op weg naar de 0-2, hij liep zich echter vast op keeper van der Linden. Twee minuten later werd het 1-1 door Eliass Haddouty die een vrije trap schitterend binnen schoot. Oranje Wit gaf daarna wat meer ‘tegengas’, zonder echte kansen. Brandon Könemann schoot een keer over het doel van keeper Yoël van Dalen en een paar counters van zijn ploeg werden op tijd in de kiem gesmoord.

In de slotfase werd Heerjansdam (na een aantal wissels) weer gevaarlijker, van den Berg kon bij de eerste paal net niet scoren en Lukas Valster raakte voor de tweede keer het aluminium (lat). Toch bleef het oppassen want in de 82e minuut was Yanninck Visser gevaarlijk, ten koste van een hoekschop. Het leek op strafschoppen uit te draaien en beide trainers brachten daar voor een andere keeper in (89e minuut). Beide gewisselde keepers waren daar (zo op het oog) niet blij mee.

Daarna volgde er een hectische slotfase. In de 91e minuut schoot Lars Brinkman (na een hoekschop van Chereau Chobin) de 1-2 binnen en een aantal minuten later werd Chobin behoorlijk aangepakt door aanvoerder Stephan Kruithof, wat hem een rode kaart opleverde van arbiter Timo van der Velde. In het tumult daarna kregen twee man van de technische staf ook rood.