Heerjansdam moeizaam door in Districtsbeker.

24 januari 2024 11:00

Heerjansdam speelde dinsdagavond op de Molenwei tegen GSC/ODS (KNVB districtsbeker).

Heerjansdam moeizaam door in de beker.

Heerjansdam speelde dinsdagavond op de Molenwei de eerder afgelaste KNVB districtsbekerwedstrijd (4e ronde, groep 1) tegen het Dordtse GSC/ODS (3e klasse) en won, moeizaam, met 1-0. Dus plaatste de ploeg van trainer Ben Mierop zich voor de volgende ronde en speelt dan (weer thuis) tegen Halsteren.

Heerjansdam drukte de gasten het eerste half uur terug op eigen helft, kreeg kansen maar de scherpte voor het doel ontbrak.. Mede omdat een goede eindpass veelal te wensen over liet. Daarna kon GSC/ODS zelf wat meer aanvallen, wat ook geen echte kansen opleverde. Een ruststand zonder doelpunten was eigenlijk een logisch gevolg.

Ook na de rust werden de gasten op eigen helft vastgezet, al was het lastig de goed georganiseerde verdediging van de Dordtenaren ‘uit elkaar te spelen’. GSC/ODS kwam er in die fase aanvallend niet meer aan te pas. Tien minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. Toby Obiku begon aan een goede actie op links en zijn prima voorzet werd door Mathijn Valster geplaatst achter keeper Joris Moesman gekopt: 1-0.

GSC/ODS zette daarna nog één keer aan en dacht even aan een strafschop, waar de scheidsrechter niets van wilde weten.

In de 1/8 finale speelt Heerjansdam op de Molenwei tegen Halsteren.