Knappe overwinning Heerjansdam bij RVVH

27 januari 2024 21:45

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen RVVH en moest de nodige tegenslagen overwinnen, om toch met 2-3 te winnen.

Knappe overwinning Heerjansdam bij RVVH.

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen RVVH en moest de nodige tegenslagen overwinnen om de drie punten mee naar huis te nemen: 2-3. Heerjansdam miste de zieke Luke Homan, zag al snel Railey Martijn geblesseerd afhaken en direct na de rust ook Toby Obiku Bovendien keek de ploeg van trainer Ben Mierop al snel tegen een 1-0 achterstand (15e minuut) aan.

Toen kreeg Railey Martijn een voorzet tegen zijn arm geschoten en arbiter Oosterkamp floot voor een strafschop, die door Everton Pires Tavares werd benut: 1-0. Heerjansdam herstelde zich snel van die tegenvaller en toen diezelfde Tavares van ver terugspeelde op keeper Delano Korststam doorzag Lars Brinkman de situatie en pikte de bal op, om daarna te scoren: 1-1. RVVH van slag en Heerjansdam drukte direct door, want zes minuten later kopte Mathijn Valster raak, na een vrije trap van Davy Mierop:1-2. En voor men bij RVVH besefte wat er gebeurde, werd het een minuut later 1-3. Gert-Jan Plaizier speelde Toby Obiku aan en die schoot (of voorzet?) van links voor. En zag de bal bij de bal via de paal, in het doel verdwijnen.

Na de rust werd het een felle strijd om de broodnodige punten, want de thuisclub wilde zich niet neerleggen bij een dreigende nederlaag. Papito Merencia schoot voorlangs het doel van keeper Oscar Roos en kopte later naast. Voor Heerjansdam kopte Milan van den Berg na een voorzet van Plaizier te slap in en schoot Mathijn Valster over het doel. RVVH voerde de druk wat op en een kwartier voor tijd benutte Marencia een strafschop, gegeven na een lichte overtreding van Mike Sloof in het strafschopgebied: 2-3.

In de rommelige slotfase was van den Berg nog dichtbij de 2-4, die dus niet viel, daarna volgde nog een behoorlijk lange blessuretijd en trok het karaktervolle Heerjansdam de voordelige 2-3 stand over de streep.