Bliksemstart Heerjansdam is Capelle te veel.

10 februari 2024 22:00

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei en kwam goed voor de dag: 2-0 overwinning.

Bliksemstart Heerjansdam zorgt voor winst tegen Capelle.

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei de inhaalwedstrijd tegen Capelle en kwam sterk en goed voor de dag met een prima 2-0 overwinning. En het was of het ‘vorig seizoen was’. Want toen (in de 1e klasse) kwam de ploeg van trainer Ben Mierop een keer of zes binnen een paar minuten op voorsprong en dat gebeurde zaterdag ook. Na een minuut spelen ging Jarno Visser op rechts er van door en zette voor op Milan van den Berg. Die zag zijn inzet gestopt worden door keeper Marc van Splunder. De rebound werd door de attente Gert-Jan Plaizier binnen gekopt:1-0.

Even later kopte van de Berg tegen de lat (hoekschop Mathijn Valster) maar er was schijnbaar een overtreding aan vooraf gegaan. Daarna probeerden de gasten het initiatief naar zich toe te trekken, zonder veel overtuiging. Heerjansdam was veel feller, directer en gevaarlijker. Plaizier (2 keer) en Van den Berg kwamen in kansrijke positie om voor de rust verder afstand te nemen van Capelle, dat niet gebeurde. Dus niet mocht mopperen met die 1-0 achterstand, want 2-of 3-0 had ook mogelijk geweest.

Die goede lijn werd na de rust doorgetrokken door Heerjansdam Er was iets meer dan één minuut gespeeld toen het 2-0 werd. Jelmer Nugteren won een duel op het middenveld en speelde Van de Berg aan. Die zich knap een ‘weg baande’ richting het doel door zo (op het oog) achteloos een paar tegenstanders passeerde en voor keeper Van Splunder gekomen, die ook het nakijken gaf: 2-0.

Het geschrokken Capelle wilde wel, maar er lukte bar weinig, mede omdat Heerjansdam de meeste duels won, goed uit de organisatie bleef spelen en geen echte kansen weg gaf. Christiaan Dabaghian schoot in het zijnet, Joshua Kassels kopte over het doel van keeper Oscar Roos, die nog de meeste moeite had met ‘een verdwaald schot’ van Ryan Purvis. En als Heerjansdam wat zorgvuldiger was geweest met de ruimte die het aanvallend kreeg, had de uitslag nog groter geweest.