ASWH in sloffase voorbij Heerjansdam

18 februari 2024 10:15

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen koploper ASWH en stond uiteindelijk met lege handen: 3-2.

ASWH in slotfase voorbij Heerjansdam.

Heerjansdam speelde zaterdag uit bij koploper ASWH en stond uiteindelijk met lege handen: 3-2. Dat was sneu voor de ploeg van trainer Ben Mierop, want zijn ploeg miste door blessures een paar spelers en kende tijdens de wedstrijd tegenslag door het al heel snel geblesseerd uitvallen van Milan van den Berg en direct na de rust ook nog aanvoerder Mike Sloof. En stond met 1-2 voor, tot de 65e minuut.

ASWH pakte direct vanaf de aftrap de zaken voortvarend aan en de Dammers hadden het lastig met de druk. Keeper Oscar Roos voorkwam in de 8e minuut een achterstand door knap de kopbal van Genridge Prijor uit de bovenhoek te tikken, maar was een minuut later kansloos op het schot van Wout Neelen: 1-0. ASWH bleef gevaarlijk, Prijor schoot voorlangs het doel en een afstandsschot ging rakelings naast. Daarna herstelde Heerjansdam zich, al was het uitvallen van Milan van den Berg (22e minuut) een forse tegenvaller. Op slag van rust werd het plotseling 1-1, toen Lars Brinkman en lage voorzet van Davy Mierop achter keeper Jeffrey Verkerk tikte: 1-1. Bij ASWH protesteerde men (zonder succes) voor buitenspel.

Snel na de rust viel aanvoerder Mike Sloof geblesseerd uit, waar zijn ploeg zich snel overheen zette. Want twee minuten later stonden twee invallers aan de basis van de (verrassende) 1-2. Cherauu Chobin plaatste een hoekschop op het hoofd van Wessel Barendregt, die bij de tweede paal hard en hoog raak kopte.

Het sein voor ASWH om de mouwen nog een keer op te stropen en een kwartier later schoot Prijor raak: 2-2 en bleef het jagen op meer. Jari Bendt schoot in het zijnet, Roos redde knap toen Lovette Ofori voor hem opdook en Barendregt redde na een afstandsschot, op de doellijn. In de 83e minuut werd het toch 3-2 door Jordan Gout. Heerjansdam ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, die er bijna kwam. Brinkman zette laag voor en bij de tweede paal was Gert-Jan Plaizier bijna succesvol. Verkerk voorkwam dat echter, met een goede redding.