Knappe overwinning Heerjansdam (in 1/8 finale Districtsbeker).

21 februari 2024 16:45

Heerjansdam speelde dinsdagavond op de Molenwei tegen Halsteren (4e Divisie C, zondag).

Knappe overwinning Heerjansdam in Districtsbeker.

Heerjansdam speelde dinsdagavond (op de Molenwei) de 1/8 finale om de KNVB districtsbeker tegen Halsteren (4e Divisie C. zondag) en won knap met 3-0 (0-0).

Beide ploegen begonnen fel en vooral Heerjansdam zette er vol druk op, al moest het wel oppassen voor de counters van de Brabanders. Beide ploegen kregen wat kansen en voor Heerjansdam was Davy Mierop gevaarlijk met een knap afstandsschot (net voorlangs het doel, 35e minuut).

Na de rust eenzelfde spelbeeld en invaller Chereau Chobin schoot maar rakelings naast. Heerjansdam kreeg steeds meer controle over de wedstrijd, in de 82e minuut een overtreding op Chobin en de vrije trap van Mierop ging (via de muur) in het doel: 1-0. Het geschrokken Halsteren wilde in de slotfase nog een strafschoppenserie afdwingen. Maar Heerjansdam gaf geen kansen weg en kreeg de ruimte om zelf te counteren. Met succes, in de 92e minuut scoorde Chobin 2-0 en Adaïr Veiga Lopes 3-0 (93e minuut).

Halsteren op een manier geklopt die het zelf eigenlijk wilde spelen. De volgende tegenstander (1/4 finale) is tegen RBC Roosendaal en ook weer op de Molenwei.