Goed SV Poortugaal klopt Heerjansdam

3 maart 2024 9:30

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen SV Poortugaal en liep vanaf het begin achter de feiten aan.

Goed SV Poortugaal klopt Heerjansdam.

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen SV Poortugaal en liep eigenlijk vanaf het begin achter de feiten aan, met als gevolg: een 4-1 nederlaag. Dat was verdiend, al was die grote nederlaag wel wat geflatteerd.

Vanaf de aftrap wist de thuisclub (met snelle combinaties, snelheid en veel beweging) elkaar goed te vinden en Heerjansdam kon doordat alles maar moeilijk in het spel komen. De 1-0 (16e minuut) van de snelle Bjorn Wagenaar (na een goede actie + schot) was eigenlijk een logisch gevolg. SV Poortugaal bleef de betere ploeg en de gelijkmaker (37e minuut) viel min of meer, onverwacht. Jarno Visser begon aan een goede actie op rechts en speelde Lars Brinkman aan. Zijn geplaatste schot, langs keeper Marvin Nootenboom, ketste via de binnenkant van de paal tegen het net:1-1. Dat leek ook de ruststand te worden, maar dat werd het niet. Scheidsrechter van Dijk meende na een hoge voorzet een overtreding gezien te hebben van keeper Oscar Roos en floot voor een strafschop. Die werd benut door Wagenaar: 2-1.

En heel snel na de rust werd het 3-1. Na een hoekschop liet Roos de bal vallen en was het Niels Groeneveldt die scoorde:3-1. Heerjansdam toonde na die tegenvaller, karakter en probeerde er met veel inzet nog wat van te maken. Het ‘vliegende harde schot’ van Davy Mierop werd door menigeen als een doelpunt gezien. Maar ging rakelings langs de kruising en acht minuten later (74e minuut) ging Milan van den Berg op keeper Nootenboom af, zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

SV Poortugaal schakelde soms snel over van verdediging naar de aanval en tien minuten voor tijd werd Roos twee keer op de proef gesteld door Wagenaar en de doelman redde beide keren. Maar was in de 92e minuut kansloos toen dezelfde speler weer scoorde uit een strafschop: 4-1.