Heerjansdam niet naar de finale Districtsbeker.

17 april 2024 10:45

Heerjansdam speelde dinsdagavond op de Molenwei tegen Achilles veen (1/2 finale Districtsbeker).

Heerjansdam niet in de finale Districtsbeker.

Heerjansdam speelde dinsdagavond op de Molenwei tegen Achilles Veen (1/2 finale Districtsbeker) en verloor met 0-2. Daar was niet veel op af te dingen, misschien wel omdat De Dammers vanaf de 2e minuut achter de feiten aanliepen, want toen werd het al 0-1.

Achilles Veen oogde ook fitter, was feller in de duels, combineerde sneller en beter. Misschien ook wel ‘slimmer’ want regelmatig lag er een speler ‘kermend van de pijn’ op het natte gras. Wel of niet terecht. Al was de overwinning van ‘Veen’ natuurlijk wel verdiend.

In de 2e minuut al 0-1 door de snelle Jochem Scheij, daarna twee kleine kansjes voor Heerjansdam, al waren de gasten veel dreigender en gevaarlijker. Want Scheij, Thomas de Man en Pim Goossens misten in goede positie voor het doel van Oscar Roos, die ook nog een paar keer goed redde. De beste kans voor Heerjansdam was op slag van rust voor Gert-Jan Plaizier, die in kansrijke positie een voorzet van Mathijn Valster naast het doel van keeper Mathijs Donatz kopte.

Na de rust eenzelfde spelbeeld en in de 72e minuut scoorde Kevin Vermeulen 0-2. Adaïr Veiga Lopes dwong daarna keeper Donetz tot een schitterende redding en die voorkwam daarmee de aansluitingstreffer en (eventueel) nog een spannende slotfase. Al had die er misschien toch niet gekomen want de thuisclub moest even later met tien man verder na een rode kaart voor Luke Homan.  De felicitaties voor Achilles Veen want die gaan dus naar de finale