Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

17 september 2016 14:30

Gurp, J.P.J. van

Opstelling

Heerjansdam speelde op eigen veld tegen Spirit en won voor de derde keer op rij deze competitie, nu met 8-1. Een ongekend hoge uitslag, die vooral in de slotfase tot stand kwam. Invaller Boy Stoops blonk toen uit, met twee goals en twee assists, in twintig minuten tijd.

Heerjansdam pakte direct het initiatief en scoorde al snel (12e minuut) Louis Salacroup vond Ronald Ouwens, die zich knap vrijspeelde en vervolgens (met hulp van keeper Bastiaan Haasnoot) raak schoot: 1-0. Drie minuten later was Heerjansdam-keeper Sander Schreuder goed bij de les door een afstandsschot (via de lat) uit het doel te tikken. Heerjansdam kreeg voor de rust nog drie kansen waaruit het twee keer scoorde.

Paul Scheurwater kopte raak na een vrije trap van Salacroup (doorgekopt door Mike Sloof) 2-0 en Salacroup schoot na een half uur spelen fraai en laag in, na een pass van Thomas Oomsen: 3-0. Na de rust startte Heerjansdam wat aarzelend, maar scoorde toch. In de 60e minuut Ouwens 4-0, nadat Jelmer Nugteren goed het overzicht behield toen hij richting doel ging. Een paar minuten later deed Christian Schrader voor Spirit wat terug: 4-1.

Het leek wel alsof dat een sein was voor trainer Warry van Wattum om ‘alles of niets’ te gaan spelen en gaf achterin veel ruimte weg. Heerjansdam en de sterke invaller Boy Stoops wisten daar wel raad mee. Stoops scoorde in de 71e minuut knap de 5-1 (pass Oomsen) en schoot de 6-1 via de paal in, na goed werk van Vincent Francke. Spirit werd er ‘dronken’ van en Stoops was niet zelfzuchtig door vlak voor tijd Oomsen in staat stellen om de 7-1 te scoren en deed dat ook nog een keer bij Mathijs Vermaat, die de einstand op 8-1 bepaalde.

De jonge scheidsrechter van Gurp trok geel voor v/d. Wijngaart en Guttink van Spirit.                        Scoreverloop: 1-0 (12) Ouwens, 2-0 (26) Scheurwater, 3-0 (30) Salacroup) 4-0 (59) Ouwens, 4-1 (61) Schrader, 5-1 (71) Stoops, 6-1 (80) Stoops, 7-1 (85) Oomsen, 8-1 88) Vermaat.