Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

11 maart 2017 14:30

Ekelenburg, M. van

Opstelling Heerjansdam 1

Voor de tweede keer dit seizoen verloor Heerjansdam van Nieuwenhoorn. Was het op de Molenwei een ‘wonder’ dat de ploeg van trainer Steef Buijs won (2-3) zaterdag was het een terechte nederlaag: 3-0. In de 1e minuut al was Sevket Kasaroglu gevaarlijk, maar toen kon verdediger Mathijs Vermaat nog net op tijd ingrijpen. Daarna een goede fase van Heerjansdam, met een drietal hoekschoppen in korte tijd en een kansje voor Louis Salacroup, die in redelijke positie slap in de handen van keeper Wouter Bloothoofd schoot. Een minuut later redde dezelfde doelman prima, na een goede vrije trap van Thomas Oomsen.

Toen Nieuwenhoorn dat ongeschonden doorgekomen was scoorde het direct. Jordy Braber schoot na een dieptepass onberispelijk raak: 1-0. Dat luidde een sterke fase van Nieuwenhoorn in. Keeper Sander Schreuder moest binnen tien minuten sterk ingrijpen toen Kasaroglu inschoot (actie Carlyson Bazoer) bij een wat slappe kopbal van Jordy Braber en na een steenhard schot, ook van Braber. Even later werd het toch 2-0, nadat Heerjansdam zelf een hoekschop had genomen!, schakelde Nieuwenhoorn razendsnel om en scoorde Kasaroglu.

Tien minuten na de rust verzuimde invaller Jordi Dekker (na een prima aanval) bij de tweede paal de aansluitingstreffer te scoren en had Boy Stoops pech met zijn harde schot tegen de binnenkant van de paal. Ronald Ouwens reageerde attent door te scoren, maar dat ging niet door want dat gebeurde in buitenspel (?) positie. In de slotminuten werd het nog 3-0 door invaller Tom Sleeuwenhoek.

Scheidsrechter van Ekelenburg trok geel voor Smits (Nieuwenhoorn) van der Linden, Salacroup en Dekker (Heerjansdam). Scoreverloop: 1-0 (13) Braber,  2-0 (38) Kasaroglu,  3-0 (86) Sleeuwenhoek.