Schilt, P. van

Opstelling Heerjansdam 2

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd naar Zierikzee op het programma.
In Zierikzee moesten wij spelen tegen de plaatselijke fusieclub MZC'11.
MZC'11 2 heeft net als wij een wisselvallige seizoenstart, wat ik wist van de tegenstander was dat het een team is wat verzorgd voetbal wil spelen. Daar aangekomen bleek dat wij op het splinter nieuwe kunstgras (ingezaaid met kurk ipv rubber) op het hoofdveld mochten spelen.
In het begin van de wedstrijd bleek al snel dat MZC een goed voetballende ploeg heeft met veel beweging op het middenveld en snelheid in de voorhoede. Toch stonden wij de eerste helft over het algemeen goed in de organisatie en gaven wij niet veel weg. Aanvallend kwamen wij er een aantal keer goed uit en in de 27 min resulteerde dat in een voorsprong na goed doorzetten van Lars Brinkman viel de bal voor de voeten van Dennis Bergman en die schoot de bal van grote afstand over de uitgekomen doelman 0-1. Misschien tegen de verhouding in op basis van het balbezit maar wel lekker. Na de voorsprong was de tegenstander het even kwijt en in die fase hadden wij op 2-0 kunnen en misschien wel moeten komen met 2 kansen voor Siar en Rob. Maar met een o-1 voorsprong gingen wij de rust in. In de rust aangegeven dat deze wedstrijd nog lang niet beslist was en dat wij scherp moesten beginnen aan de 2e helft. Wat wij de 2e helft hebben laten zien valt met 1 woord te beschrijven BLAMAGE. MZC'11 2 begon uiteraard scherp aan de 2e helft en wij totaal niet. Het begon al met een moment waar Steve weer reparatie werk moest verrichten ten kosten van een gele kaart. Tot aan de gelijkmaker in de 51 min hebben wij 6 min geen balbezit gehad. En dan roep je het over jezelf af. Vanuit een afgeslagen corner werd de bal nogmaals voor gegeven en in het doelgebied stond daar een speler vogelvrij om de 1-1 binnen te tikken. Nog geen 2 minuten later een steekpass op de beweeglijke nr.8 van MZC en die kon alleen op Michael Kamerling af en de bal langs hem punteren 2-1 achter. Na deze goal was het wonden likken, en proberen de boel om te draaien. In de 63e min bracht ik 2 wissels met Bas voor Siar en Thijs voor Norman, Gert-Jan ging centraal achterin spelen. In de 65e minuut een prima 1-2 tussen Thijs en Bas en dat was in ieder geval weer eens een aanvallende actie van onze kant. Vlak daarna een diepe bal van MZC'11 die terecht komt in ons strafschopgebied. Waar Michael de bal gewoon op had moeten pakken, was hij te veel gefocused op de speler die hem onder druk zetten. Prompt schoot hij de bal tegen deze speler aan en rolde de bal richting onze goal waar dezelfde speler zijn team op 3-1 kon zetten. Een domper en de definitieve nekslag. In het vervolg van de wedstrijd was ons verzet gebroken en kon MZC'11 in de 70e en 90e minuut nog naar een 5-1 uitslag lopen. Wij zullen mentaal echt sterker moeten worden en 90 minuten lang gefocused moeten blijven op een goed resultaat want de pieken en dalen per week en ook in de wedstrijden zijn te groot. Vorige week een prima wedstrijd en nu een acceptabele 1e helft en een zeer slechte 2e helft. Moet wel gezegd worden dat MZC'11 een van de betere ploegen is waar wij tegen hebben gespeeld complimenten aan deze ploeg. Maar wij waren de 2e helft echt heel slecht. Over 2 weken Drechtstreek 2 thuis, eerst zaterdag een oefenwedstrijd bij De Alblas 2 om 14:30