Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 02

15 april 2017 9:00

Het was weer vroeg de veren uit voor de boys (en hun ouders),

De wedstrijd tegen Dubbeldam stond op de rol. Winst was nodig om de aansluiting bij de nummer 1 te behouden.

Heerjansdam ging sterk uit de startblokken, de mannen gingen vol op de aanval, maar verdedigers Randy, Breyan en Henry moesten ook snel alle zeilen bij zetten om goalie Tom te ontlasten.

De eerste kansen waren voor ons. In minuut 3 kregen we een corner. Hij viel voor de voeten van Sem, maar die schoot net naast. Een minuut later krijgt Sjangie de bal er net niet in en in minuut 6 schiet Randy hard op de paal en wordt de rebound van Sem net over gekopt door een tegenstander. Het zit niet mee. De redding van de tegenstander levert wel een corner op. Randy geeft voor en Jeremy is er als de kippen bij en knalt de bal bij de 2e paal tegen het net. 0-1!!!

De mannen juichen alsof ze kampioen zijn, echter zetten het juichen net even te lang door. De tegenstander trapt af en gaat gelijk op de aanval. De mannen schrikken wakker maar net te laat 1-1.

Er wordt constant door gewisseld.  Luke staat linksvoor en maakt het de tegenstander erg lastig met zijn snelle kap en draai bewegingen. Delano staat even achterin en is een ware nachtmerrie voor zijn tegenstander. De kleine pitbull laat de lange tegenstanders geen seconde met rust. Dubbeldam is wel hard op zoek naar de 2-1, Henry weet de 2-1 met een mooie sliding tegen te gaan.

Sjangie wordt vervolgens weggestuurd en maakt heel behendig 1-2 (met zijn chocoladebeen). In de blessuretijd van de eerste helft komt Dubbeldam weer op 2-2. Een pechgeval zorgt ervoor dat de bal achter Tom beland. RUST.....2-2

Na rust gaan we weer vol gas in de aanval. Dit resulteert in een snelle 2-3 gemaakt door Sem. Helaas weet Dubbeldam weer binnen 2 minuten de 3-3 erin te schieten. Die mannen geven niet snel op zeg!

Het is echt niet normaal spannend. Het spel gaat op en neer. Wij missen kansen en de verdediging heeft het zwaar. Wat een SPANNING!!! In de 11e minuut van de 2e helft komt Dubbeldam voor het eerst op voorsprong. De 4-3 is een feit. Onze mannen laten heel even de koppies zakken maar aangemoedigd door leiders, trainers en ouders gaan ze toch weer voor de gelijkmaker.

Dat heeft resultaat, 1 minuut voor het einde maakt DELANO de 4-4. Helaas niet de zo gewenste winst, maar wel weer keihard gewerkt!

Hopen dat de koplopers een paar puntjes laten liggen en toch nog kampioen worden is de opdracht