Pelikaan JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 02

18 maart 2017 8:30

de Jong, F.

Zaterdag ochtend vroeg stond voor de jongens wederom een belangrijke wedstrijd op het programma om de strijd voor het kampioenschap. De tegenstander was de directe concurrent Pelikaan waar een paar weken eerder dik van verloren werd in de beker. De mannen waren dus gebrand op wraak en moesten dit helaas doen zonder onze trefzekere spits Sjangie, deze was geveld door vijandige amandelen die gelukkig verwijdert waren eerder in de week maar hij was er nog niet 100% van hersteld.

Meteen na de aftrap was duidelijk dat dit een pot zou worden op het scherpst van de snede en het spel golfde snel op en neer in een tempo waar je zo vroeg op de ochtend al duizelig van zou kunnen worden.

Helaas viel Delano al vroeg  uit met een, hopelijk geen ernstige, hamstring blessure waardoor we verder moesten zonder wissels.

Pelikaan kreeg  door goed en verzorgd spel een overwicht waardoor zeker onze verdediging tot het uiterste op de proef werd gesteld, deze kraakte maar van breken was zeker geen sprake en tot uitgespeelde kansen kwamen de Pelikanen amper.

Toch kwamen de Zwijndrechters er in de 14e minuut goed door en creëerde een grote kans die door onze keeper, en aanvoerder die dag, knap werd gekeerd. Dit was het signaal voor de boys dat dit genoeg was, de ruggen werden gerecht en de blik werd naar voren gericht. Dit resulteerde al snel in een paar goede kansen die met moeite werden gekeerd door de Pelikaanse verdedigingslinie.

Het spel golfde aan het eind van de eerste helft op en neer maar gescoord werd er niet dus met een 0-0 stand zochten beide teams de kleedkamer op voor de welverdiende thee (lees: siroop).

Meteen na de aftrap was duidelijk dat de Dammers het initiatief hadden en de punten op de Molenwei wilden houden. Met goed spel werd de druk hoger en hoger op het doel van de Pelikaan. Grote kansen waren er voor Henry en Jeremy maar helaas konden zij het net nog niet vinden.

De druk blijft hoog op het doel van de tegenstander en in de 12e minuut krijgt Randy de kans om de 1-0 binnen te schieten uit een vrij trap zo’n 12 meter bij het doel vandaan. Hij neemt zijn aanloop en mikt wel bekeken hoog boven de keeper, deze kan alleen maar toekijken hoe de bal via de onderkant van de lat binnen stuitert…… YES 1-0!!!

Maar dan…. De scheidsrechter die de goal eerst toekent word gecorrigeerd door de 5e en 6e KNVB official die op de lijn staan en resoluut aangeven dat het geen doelpunt is. Helaas moeten wij op hun objectiviteit vertrouwen en ervan uitgaan dat de bal er niet is ingegaan……

De jongens geven niet op door deze tegenslag en gaan vol voor de 3 punten, met man en macht wordt het gaatje gezocht in de verdediging van de stugge mannen uit Zwijndrecht. Helaas lukt het niet en in de laatste minuut komt de tegenstander er nog een keer gevaarlijk uit en alleen voor Tom te staan, maar deze weet met een katachtige redding de bal uit het doel te frommelen en in de rebound helpt ook de paal nog een handje mee…..

Pfffffff het eindsignaal klinkt….. 0-0 maar wel met een gouden randje!!!

Wat een knappe pot en wat is het spannend om  het kampioenschap!!!!