Onder 11, JO11-1, 1e klasse 04

30 september 2017 8:30

Scheidsrechter

Vermeer, J.

De wedstrijd start vandaag lekker vroeg. De mannen lijken goed wakker en starten best sterk. Het is een leuk begin van de wedstrijd met veel kansen heen en weer. Een kopbal van de tegenstander gaat net naast. Een schot van Sem gaat ook net naast. Een uitbraak van EBOH wordt nog net onschadelijk gemaakt met een sliding op de bal van Jeremy. In de 9e minuut wordt een schot van Randy van richting veranderd door een tegenstander maar de keeper redt. De keepers hadden beide een goeie dag. Ook Kyan redde vaak waardoor het lang spannend bleef.

In de 11e minuut werd de druk dan toch echt te groot. Na wat minder tactisch uitverdedigen komt de bal voor de voet van een tegenstander 0-1....

Heerjansdam geeft niet op en het gaat weer heen en weer. Waar EBOH wel wat sterker is doen onze mannen het echt niet slecht. Ze vechten als leeuwen tegen de grotere en sterke 2e jaars spelers van EBOH.

Een corner van EBOH valt voor de voeten van de tegenstander maar het schot gaat over.... In de 15e minuut gaat een mooi schot van Heerjansdam net naast.

Weer een corner EBOH en weer een schot over.... De tegenstander wordt sterker.

Dan gaat Tim alleen op keeper af. Zijn directe tegenstander geeft hem net voor het schot een klein en tactisch duwtje in de rug. Daardoor kan de Keeper redden. Kyan pakt weer een hard schot en een kopbal uit een corner van EBOH gaat bij de eerste paal net naast..

Het zijn leuke duels, lekker fel maar fair.

In de 23e minuut gaat het dan toch mis. Een tegenstander loopt slim weg uit de rug van 1 van onze verdedigers. De pas is mooi en de tegenstander staat 1 tegen 1 met Kyan die nu echt niet kon redden. 0-2.

RUST......Er is nog niets verloren.

De mannen komen weer sterk uit de kleedkamer en gaan gelijk in de aanval. Een mooie combinatie volgt maar de keeper van EBOH red weer.

Hij gooit snel uit waarna er alweer een tegenstander  uit de rug van 1 van onze mannen  u weg sluipt en scoort. 0-3. Weer redt de EBOH keeper een schot van Sem en direct daarna een schot van Tim. Dan gaat het plots weer mis. De 0-4 valt in de 5e minuut van de tweede helft.

Weer gaan we in de aanval, Sem gaat op de goal af maar wordt op 5 meter van de goal neergelegd. Penalty!

Sem maakt hem zelf beheerst en via de paal af. 1-4.

Dan is EBOH het kennelijk echt zat en gaat druk zetten. De verdedigers staan onder druk en redden een aantal keer op diverse schoten van EBOH.

Dan gaat het weer hard 10 minuten na rust valt de 1-5 en 12 minuten na rust de 1-6 uit een corner van EBOH...

Het probleem van vandaag is dat de aanvallers slimmer zijn dan onze verdedigers en iedere keer stilletjes bij ze weglopen.

Na de 1-6 is het gedaan. Eboh valt aan. Onze verdediging doet er alles aan om de schade beperkt te houden en dat lukt gelukkig. We krijgen nog wat kansjes met onder andere schoten van Delano en Luca maar moeten helaas concluderen dat de tegenstander te sterk was.

Op basis van de eerste helft mogen we hoopvol zijn. Dit is een leerjaar in een sterke poule met zo goed als allemaal tegenstanders die een jaartje ouder zijn dan de meeste van ons. Ondanks dat gaven we goed partij. Nu nog door trekken de tweede helft in mannen!!

Volgende week beter.

Noot vanuit de jeugdcommissie:

Er werden geen penalty's genomen omdat er een aantal ouders van de tegenstander vervelend waren tegen onze scheidsrechter. Deze ouders zijn door de jeugdcommissie van VV Heerjansdam en door de leider van de tegenstander aangesproken. Wij willen niet dat onze vrijwilligers zo worden benaderd en bejegend en respecteren de beslissing van de scheidsrechter om de penalty's als blijk van onvrede over te slaan.