1e klasse 1

14 april 2018 10:15

Vermeer, J.

Een schitterende dag om te voetballen, lekker weer, niet te vroeg dus allemaal lekker uitgeslapen (zou je denken)....

Het team kwam in de reserve shirts op het veld daar de Alblas ook groene shirts draagt. De aftrap werd genomen en we waren begonnen. De Alblas ging direct lekker uit de startblokken en vol op de aanval. Snel vielen er 2 schoten maar gelukkig beide net naast. Helaas was het toch vrij snel raak. Na slap verdedigen van een aantal van de mannen schoot de Alblas de 0-1 binnen. Direct zag je een paar koppies gaan hangen. Een slecht voorteken en helaas iets dat we bij een aantal mannen veel terug zien.....

Toch leek het mee te vallen. Heerjansdam herpakte zich. Luca schoot in de 7e minuut hard op de paal, Tim had de afvallende bal maar helaas was de keeper zijn schot de baas. De keeper gooide direct uit waardoor Breyan 1 tegen 1 kwam met de snelle spits. Een goed geplaatste sliding wendde het gevaar echter af.

Kort daarna, in de 9e minuut zat het dan toch mee. Tim legt breed tijdens een snelle aanval. Randy kan met een harde droge knal de 1-1 binnen schieten. Wat mij dan als beetje ouderwetse toeschouwer opvalt is dat er direct allerlei dansjes worden gedaan alsof we kampioen zijn..... Dit maakte de Alblas volgens mij boos, want die gingen nog even wat gas bij geven. Het ging redelijk heen en weer. Wij hadden wat kleine kansjes, Breyan schoot hard over, Sem en Tim raakte de keeper en Luca was ook dichtbij. De verdedigers hielden aardig stand. Jeremy werkte als een tijger, soms wat onbehouwen maar met volle overgave, en Joa pakte de bal veelvuldig van zijn tegenstander af. Toch konden we langs de kant goed zien dat Kyan langzaam aan DE man aan onze zijde werd. Hij pakte een aantal goeie ballen maar kon niet voorkomen dat in de 21e minuut de 1-2 binnenviel. De Alblas had de lat ook al krom geschoten net voor het doelpunt dus het was een verdiende voorsprong.

Helaas was deze goal de start van ellende..... De 1-3 en 1-4 vielen erg snel en nog voor rust. De mannen leken soms wel bang. Bij een aanvallende tegenstander die dreigde te schieten draaide alle Heerjansdammers weg (hun reet naar de bal zeg maar...) Dit resulteerde in vrije schietkansen waar Kyan ook niets meer aan kon doen.

RUST, hopen op een beetje powerthee zoals een afwezig moeder in de APP zei.

Na rust ging het echter snel anders. We kwamen er niet meer uit. De 1-5 viel uit een corner. Direct een aanval van ons, Luca kan schieten maar is niet egoïstisch genoeg. Hij probeert breed te leggen wat mislukt helaas. Weer gaat Alblas in de aanval. Na 3 corners achter elkaar valt de 1-6 vanuit een kopbal. Ik moet het eerlijk zeggen. Het leek wel of een aantal spelers allang geen zin meer hadden en het ergens rond de 1-3 al hadden opgegeven. Namen ga ik niet noemen maar ik hoop dat ze het zelf weten.

Gelukkig waren er 3 of 4 mannen die wel doorgingen en blijven vechten voor iedere meter.  Uiteraard konden zij het tij niet keren met zo weinig. We kregen nog wat kansen, maar ook het geluk was niet met ons. De 1-7 en 1-8 vielen ook nog maar gelukkig floot de scheids af. Zonder de inzet van de eerder genoemde 3 a 4 spelers en Kyan was de Alblas makkelijk naar de dubbele cijfers uitgelopen.

Ik moet het toch kwijt. We hebben een goed team, sterke spelers, echter de mentaliteit bij tegenslagen en de werklust moeten echt weer omhoog. Op de manier van de laatste weken wordt het nog een lang seizoen!! KOP OP MANNEN, knallen voor elkaar, spelen met elkaar, SAMEN ZIJN WE STERK!!