1e klasse 1

24 maart 2018 10:15

Vermeer, J.

Na de algehele afgelasting van vorige week door de ijzige nawinter, wordt er vandaag gewoon weer lekker gespeeld.

De tegenstander is vandaag Hardinxveld. Jan, onze vast scheidsrechter is ook weer van de partij en geeft om 10:15 het eerste fluitsignaal. Hardinxveld zet gelijk druk en in de tweede minuut moet Kyan al aan het werk. Niet veel later is Heerjansdam aan de beurt met een schot voorlangs van Tim. Heerjansdam zet een paar minuten goed druk, maar de bal wilt er nog niet in. Een corner in de 5de minuut heeft helaas ook niet het gewenste resultaat. Hardinxveld gaat direct in de tegenaanval en scoort de 0-1.

Heerjansdam laat het hier niet bij en doet niet veel later wat terug. Een mooie actie tussen Sem en Luca. Luca scoort de gelijkmaker. Hierna is het een aantal minuten rommelig. In de 11de minuut raakt Jeremy geblesseerd. De scheidsrechter kan de aanval niet affluiten en 2 man gaan op Kyan af. Kyan blijft rustig en zorgt er voor dat er geen doelpunt gemaakt kan worden. Jeremy kan gelukkig weer verder.

Achterin staan Randy, Breyan en Jeremy goed te verdedigen. In de 19de minuut een overtreding op Randy, de vrijetrap gaat over het doel.

In de 20ste minuut houdt Sem de bal nog van de doellijn, maar niet veel later weet Hardinxveld toch weer op voorsprong te komen en staat het 1-2. Niet veel later valt ook de 1-3. Heerjansdam probeert in de blessuretijd nog wat terug te doen, maar het schot van Delano gaat net naast. Jan fluit voor de rust en de mannen gaan richting de kleedkamer.

Dit keer hebben we het in de rust anders aangepakt. We hebben elke speler eerst zelf laten aangeven wat ze minder vonden gaan en wat er beter moest. Het is mooi om te zien, dat ze het toch wel doorhebben. Vol goede moed gaan ze richting het veld voor de tweede helft.

Hardinxveld heeft waarschijnlijk ook een goed gesprek gehad in de rust want binnen een minuut schieten ze de 1-4 binnen. Je zou verwachten dat dit het einde van de wedstrijd betekent, maar Heerjansdam laat het er niet bij zitten. Er wordt steeds beter over gespeeld. Een uitbraak van Tim en Sem wordt net gered door de keeper. In de 5de minuut gaat Sem alleen op de keeper af, maar ook hier nog geen doelpunt.

Iedereen doet zijn best, maar de bal wilt er nog maar niet in. De tijd tikt weg en het lijkt erop dat Heerjansdam met een flinke uitslag als verliezer het veld gaat verlaten. In de 22 minuut maakt Hardinxveld een handsbal zo’n 20 meter voor het doel. Tim gaat achter de bal staan en krult de bal er geweldig in. Het staat 2-4.

Twee minuten later krijgt Heerjansdam een corner. Sem neemt de corner. De bal komt via Tim weer bij Sem terecht en daarna weer terug naar Tim, die zijn 2de van vandaag maakt. Het staat 3-4. Zou het dan toch?

De mannen ruiken bloed en gaan volle bak. Diep in de blessure tijd geeft Delano op de achterlijn een mooie voorzet, Tim blijft rustig en maakt zijn 3de doelpunt. Het staat weer gelijk: 4-4. Niet veel later fluit Jan af en hebben de mannen er toch nog een puntje uitgesleept.

Zo zie je maar, zolang je er in blijft geloven, is alles mogelijk!