Zuidland 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

21 april 2014 14:30

Rijt, L.A.A. van de

Na de nederlaag zaterdag tegen Sliedrecht, verloor Heerjansdam maandag weer, thuis tegen Zuidland werd het 1-2. En ook nu had er meer ingezeten voor de thuisclub. Heerjansdam kreeg het eerste kwartier een paar kansjes (o.a. Gert Jan Plaizier twee keer) maar even later scoorde Zuidland 0-1 door Marcel van den Berg: 0-1.

Twintig minuten later werd het 0-2. Na een hoekschop van de gasten kopte Jeffrey Duijnstee tegen de lat, waarna (weer) Van den Berg het meest alert reageerde. Heerjansdam verzuimde voor de rust tot twee keer toe de aansluittreffer te scoren. Eerst raakte Gelli Koy de buitenkant van de paal, na een steekbal van Mo Zenzen en vijf minuten later zag John Schot een strafschop gestopt worden door keeper Kevin Bogarde (Koy was onhandig door Robert Michilsen onderuit gelopen in het strafschopgebied)

Na de rust voerde Heerjansdam langzaam de druk wat op, zonder echt goed te voetballen en kreeg na een handsbal in het strafschopgebied van Roy van Vugt weer een penalty. Ebu Öztürk schoot koel binnen: 1-2. Daarna werd Zuidland langzaam steeds verder teruggedrongen, maar het was bij Heerjansdam telkens: net niet. Zo ook nog in de laatste seconde van de blessuretijd, toen Koy, na een hoekschop van Rachid Zenzen, tegen de binnenkant van de paal kopte.

Scheidsrechter v/d Rijt trok geel voor Michilsen (Zuidland)