1e klasse C

16 maart 2019 14:30

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam zakt door het ijs in Leerdam.

Heerjansdam speelde uit tegen LRC Leerdam en verloor, dik verdiend, met 3-0. Een collectieve ‘off-day’, met één uitzondering: keeper Sander Schreuder die voorkwam met een paar goede reddingen,  dat het met de rust al 3-0 stond. Nu bleef er met een (0-0 ruststand) nog een sprankje hoop op een goed resultaat na de rust. Achteraf valse hoop, want de ploeg van trainer Patrick Kok liet het toen ook afweten en de spelers zouden de volgende (drie) thuiswedstrijden de trouwe supporters moeten belonen met veel strijd, beleving en daardoor (misschien) veel punten.

Al is dat in het voetbal geen garantie dat er dan wel gewonnen wordt. LRC was vanaf de aftrap goed bij de les en kreeg kansen via Bart Barendregt, Arwin van Soest, Maikel v/d. Water en Bennan Bieri. Twee keer redde Schreuder en de beste redding van de doelman was in de 32e minuut. Tom Maddison zag zijn inzet (tot ontzetting van alle Leerdammers) bij de tweede paal door Schreuder met een fantastische reflex toch nog uit het doel gewerkt worden. Drie minuten later kopte Jelmer Nugteren voor Heerjansdam een voorzet van Paul Scheurwater in kansrijke positie naast het doel van keeper Thijs Janssen.

Wie gedacht had dat Heerjansdam na de rust de bakens zou verzetten, kwam bedrogen uit. En zeker toen het in de 51e minuut 1-0 werd door Barendregt, zag het er somber uit. En dezelfde speler scoorde een kwartier later ook de 2-0. Heerjansdam kreeg daarna de enige echte kans van na de rust, via Ronald Ouwen, die de paal raakte. Het stuurloze Heerjansdam kreeg vlak voor tijd ook nog een derde doelpunt om de oren en het was weer Barendregt die raak schoot: 3-0.

Scoreverloop: 1-0 (51) Barendregt, 2-0 (66) Barendregt, 3-0 (85) Barendregt.