van Lingen (schot)
4'

14 augustus 2021 12:00

Heerjansdam: weinig kans tegen Katwijk.

Heerjansdam speelde zaterdag in en tegen Katwijk en had weinig in te brengen tegen de ploeg, die uitkomt in de 2e Divisie. Al was het bij lange na niet Katwijk 1, maar een aantal 1e elftalspelers, 2e elftalspelers en jeugdspelers die tegen Heerjansdam in het veld kwamen. Later die middag speelde er nog een selectieteam van Katwijk, dat met 6-2 won van Urk (hoofdklasse).

Katwijk had het meeste balbezit, kwam in de 4e minuut al op voorsprong door van Lingen en Heerjansdam kon daar niet veel tegenover stellen, dan te proberen de tegenstander van het lijf te houden. Ondanks dat vele balbezit van de thuisclub, kreeg het niet echt veel uitgespeelde kansen. Heerjansdam al helemaal niet, al deed Railey Martijn net voor de rust een dappere poging, na een hoekschop van Richard Clement.

Na de rust kon Heerjansdam een tijdje wat verder van het eigen doel spelen, zonder veel kansen. Al schoot Antonio Ilic een keer hard voorlangs het doel. Daarna voerde Katwijk de druk weer op en moest keeper Oscar Roos verschillende keren handelend optreden. Het bleef echter bij de enige, snelle goal in de beginfase en dus was Heerjansdam het meest ‘tevreden’ met deze kleine nederlaag.