HEERJANSDAM
tel. 078-6771983

Opstelling

Heerjansdam overwint pech en klopt knap Spartaan 1920.

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen Spartaan 1920 en won ondanks tegenslag en pech knap met 3-0 van Spartaan 1920. Tegenslag omdat een belangrijke kracht als Luke Homan niet fit genoeg was om in de basis te starten, pech omdat er drie keer paal en lat werd geraakt en er ook nog een strafschop werd gemist.

Het eerste gevaarlijke moment was al in de 17e minuut, na een hoekschop van Antonio Ilic kopte Lukas Valster hard tegen de lat en amper een handvol minuten later zag Davy Mierop zijn keiharde schot gestopt worden door keeper David Hartog. Niet veel later had Mierop pech met weer een ‘knalhard’ schot tegen de paal. In de 38e minuut kreeg Heerjansdam een uitgelezen kans om op voorsprong te komen.

Keeper Hartog kon een afstandsschot van Jarno Visser niet klemvast houden en de bal viel voor de voeten van Ronald Ouwens. Maar voordat hij kon gaan scoren werd hij door de doelman tegen de grond gewerkt. De toegekende penalty werd genomen door Ilic en die werd gestopt door de doelman, die daarmee zijn fout goed maakte. Spartaan 1920 was voor de rust wel wat dreigend geweest, zonder echte kansen.

Na de rust voerde Heerjansdam de druk steeds verder op, met snelle en goed uitgevoerde aanvallen. Al ging de pech ook nog even door voor de Dammers. Want na een uur spelen zette Mathijn Valster laag voor op de weer veel meter makende Gert-Jan Plaizier, die bij de tweede paal steenhard tegen de onderkant van de lat schoot. Daarna was ook Ouwens dichtbij een doelpunt, echter ook nu redde Hartog.

In de 68e minuut was hij toch kansloos, na een hoekschop van Mathijn Valster tikte Ouwens de bal naar Lukas Valster die daarna de 1-0 binnenschoot. Al snel daarna gevolgd door een tweede doelpunt. Invaller Milan van den Berg zette van links voor en Mathijn Valster kopte  raak: 2-0 in de 75e minuut. In de slotfase probeerden de gasten daar nog wat aan te doen en waren een keer gevaarlijk door Diego Liefden die van dichtbij over het doel van keeper Yoël van Dalen kopte.

Het slotakkoord kwam weer van Heerjansdam. Invaller Justin van den Berg glipte behendig tussen twee tegenstanders door en klopte daarna knap Hartog met een bekeken schot/lob: 3-0.