Gemengde gevoelens bij Heerjansdam na gelijkspel.

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

7 maart 2015 14:30

Wagenaar, V.M.

Opstelling

Moest Heerjansdam zaterdag nu blij zijn of niet, met de 1-1 tegen Oranje Wit? De gasten waren wel de betere ploeg, maar de arbitrage had toch wel een groot stempel op de wedstrijd gedrukt. Want het had zo maar kunnen (of moeten?) zijn dat de Dordtse keeper Nicky de Jong in de 10e minuut vroegtijdig had kunnen gaan douchen, toen hij Dennis Bergman de weg naar het doel versperde. Scheidsrechter Wagenaar gaf een strafschop en trok ‘slechts’ geel.

En wat was er 10 minuten voor tijd nu aan de hand toen Thomas Oomsen de bal met een verre trap voor het doel bracht? De bal viel met een fraaie boog over de Jong in het doel, omdat hij volgens velen, gewoon mistastte. De arbiter had echter een overtreding gezien tegen de doelman en keurde het doelpunt af. Oranje Witspeler Julian van Houselt was duidelijk met zijn mening door na afloop te zeggen dat beide situaties in het voordeel van Oranje Wit waren uitgepakt.

Heerjansdam startte goed en kwam in de 10e minuut dus al op voorsprong door Bergman, die de toegekende penalty koel benutte: 1-0. Bergman zag later de Jong redden bij de tweede paal en een handvol minuten later kopte Willy Hanst aan de ander kant plotseling de gelijkmaker binnen: 1-1. De gasten werden daarna sterker en drukten Heerjansdam terug en zagen de lastige spits Brandon Könemann scoren. De goed oplettende assistent-scheidsrechter, mevr. Krijt-van der Linden, vlagde direct, omdat de spits de bal gecontroleerd had met zijn hand.

Heerjansdam herstelde zich net voor de rust iets, met een schot van Denzel dos Santos dat in de handen van de Jong belandde en wat later weer een venijnig schot van Bergman in de korte hoek, dat naast werd getikt door de doelman.

Ook na de rust was Oranje Wit de beter voetballende ploeg en moest Heerjansdam veel arbeid leveren om de Dordtenaren van het lijf te houden. Hanst kopte al snel na de rust bijna raak en aan de andere kant verspeelde Umut Takac de bal wat knullig in goede positie voor het doel. Heerjansdam moest het in die fase hebben van een aantal snelle tegenstoten en uit een daarvan kreeg Bergman de beste kans van na de rust. In kansrijke positie schoot hij echter rakelings naast het doel en iedereen bij Heerjansdam trok de haren uit het hoofd.

Tien minuten voor tijd volgde dan dat afgekeurde doelpunt van Oomsen, wat tevens het laatste wapenfeit van Heerjansdam was. Daarna was Oranje Wit nog verschillende keren dreigend en gevaarlijk en was nog dichtbij het winnende doelpunt. Dat bleef Heerjansdam bespaard, want zelfs dat gelijke spel voelde al onbevredigend. Ondanks dat de ploeg van trainer Pippi Pruymboom de beter voetballende ploeg was geweest.

Scheidsrechter Wagenaar trok geel voor Sloof (Heerjansdam) Vrolijk, Naaktgeboren en Könemann (Oranje Wit) Scoreverloop: 1-0 (10) Bergman, pen.  1-1 (20) Hanst.