Heerjansdam sluit af met winst.

Heerjansdam 1

4 - 1

DCV 1

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse B

Datum

26 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen speelde Heerjansdam op veld 2 van de Molenwei en won ruim, met 4-1, van DCV. Ondanks dat er voor Heerjansdam niets meer op het spel stond en voor DCV alleen een wat gunstiger positie in de n/c. (voor behoud in de 1e klasse) streden beide ploegen voor de winst.

Heerjansdam startte goed en in de 10e minuut rondde Boy Stoops, na een prima steekbal van Mathijn Valster, bekwaam af: 1-0. Nadat Ronald Ouwens keeper Bobby Janssen in de 20e minuut tot een goede redding had gedwongen, schoot Paul scheurwater een handvol minuten later (half vallend) de 2-0 binnen. Daarna verslapte Heerjansdam en sloegen de gasten (met wat geluk) direct toe. Luuk Cummins schoot (via de hak van Scheurwater) de bal achter de balende keeper Sander Schreuder: 2-1.

Na de rust pakte Heerjansdam de lijn van het eerste half uur van voor de rust weer op en al snel werd het 3-1. Na een knappe aanval, opgezet door Scheurwater die Owens inspeelde en de spits vervolgens de doorgelopen Mathijn Valster vrijspeelde, rondde de laatste knap af: 3-1. De 4-1 van Ouwens, twintig minuten later, was een beauty. Een schitterende lob over Janssen belandde met een fraaie boog in het doel. Een klasse goal.

De laatste memorabele momenten van de wedstrijd (en het seizoen) waren voor Schreuder en scheidsrechter Westhoff, die voor het ‘gemak’ minimaal zeven minuten te vroeg affloot! Net daarvoor had doelman Schreuder middenvelder Daan van Ingen op een fantastische manier van een doelpunt gehouden. Die schoot in goede positie de bal steenhard in de beneden hoek, maar de tot de laatste minuut scherpe doelman, ranselde de bal op een schitterende manier uit zijn doel. Een waardig einde van het seizoen, voor de keeper en voor Heerjansdam. Dat zich dit seizoen prima manifesteerde in de 1e klasse en dan ook probleemloos handhaafde in die sterke, mooie klasse.

Scheidsrechter Westhoff trok geen kaarten.

Scoreverloop: 1-0 (10) Stoops, 2-0 (27) Scheurwater, 2-1 (37) Cummins, 3-1 (54) Valster, 4-1 (73) Ouwens.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!